Filtrera vad eleverna kan söka på!

(Det är något knas som gör att delar av inlägget blir centrerat. Och att bildkvaliteten är kass. Försöker hitta någon lösning på det.)
Det finns gott om nyfikna elever. Nyfikenhet är bra, men ibland resulterar det i att de hittar sidor på internet som vi inte riktigt vill att de ska hitta… Ett sätt att minska risken för detta är att lägga in begränsningar i internetfiltret på iPaden.
Begränsningar hittar man under ”Allmänt”-> Begränsningar. Där anger man en kod. OBS: Det är jätteviktigt att komma ihåg koden, annars måste du installera om hela iPaden om du behöver komma förbi den!

Ange den kod du vill ha. Du kommer att få skriva in den två gånger.
Här kan du klicka ur Safari om du inte vill att eleverna ska kunna använda internet alls, och blockera en rad andra funktioner. Om du klickar ur ”installera appar” kommer AppStore att försvinna från skärmen. Det är bra att klicka ur ”Köp inuti app” för at minimera risken för oväntade utgifter. Du kan också begränsa tillgången till webbplatser med olika åldersgränser eller lägga in åldergränser på appar (vilket t.ex. gör att de inte kan ladda ner och spela vissa typer av spel.)
Här kan du begränsa tillgången till appar, och styra vilken typ av appar som är tillåten.
Det är också lämpligt att kräva lösenord direkt i AppStore. Annars kan man hinna ladda ner många appar  inom en kvart, innan det krävs lösenord igen.

Det går också att styra att de inte får spela innehåll som markerats som att de har ”vuxet” innehåll- tex. grovt språk

Kommentera