7 december- julkalender! Placering i klassrummet?

Alla har vi gjort det: Lovat eleverna nya platser, och sedan inte hunnit göra den där nya placeringen i tid… det är helt enkelt så många faktorer som ska tas hänsyn till att det inte direkt är det man kastar sig över med entusiasm… Det här verktyget på Superteachertools, som visserligen känns lite omodernt rent visuellt, underlättar definitivt arbetet!

Såhär funkar det

Börja med att skapa en ny grupp och en inloggning:

Följ stegen i instruktionerna. Du får sedan en länk, på vilken du kan logga in för att göra justeringar eller nya placeringar.

När du loggat in möts du av denna ganska trista sida.

Vid kategori ”1”, Edit, lägger du in elevernas namn. Vid tools, där jag skrivit ”2” kan du flytta runt eleverna i ett imaginärt klassrum.

Såhär ser det ut när du lägger in eleverna:

När du lagt in dina elever kan du gå till klassrumsläget. ”Shufle” får namnen att byta plats. Värt att notera är att om du flyttat bänkarna och trycker på ”shuffle” sedan flyttas alla bänkar till ursprungsläget.

Du kan enkelt dra bänkarna dit du vill ha dem.

När du bestämt dig för en klassrumsplacering kan du skriva ut den.Sidan vinner som sagt inga skönhetspriser, men den kan absolut vara till hjälp för dig när du ska bestämma vem som sitter var i klassrummet!

/Sanna

Kommentera