IKT- ambassadörerna jobbar vidare!

Idag har årskurs 4-6 IKT-ambassadörer testkört en rad tjänster. Vi hann med todaysmeet.com, answergarden.ch och socrative.com.
Answergarden blev en klar favorit hos eleverna. Otroligt lättbegriplig sida, eller ”digital scribble space”, som företaget bakom sidan marknadsför tjänsten som.  En rad kreativa sidor skapades, och en elev kom genast på att han skulle använda sidan för att skapa saker tillsammans med sina bonussyskon. Eleverna föreslog att sidan kan användas på elevråd, eller när man vill ge förslag på olika saker utan att behöva berätta det för hela klassen. En fördel de särskilt framhöll var att man kan vara anonym.
Alla elever provade att göra en egen AnswerGarden. Såhär såg till exempel två fjärdeklassares AnswerGarden ut:(Om du inte ser den inbäddade länken kan du klicka här!)


Vad heter ni… at AnswerGarden.ch.


Att skapa en egen AnswerGarden är lätt! Alla fjärdeklassarna hann skapa egna och experimenterade vilt, i princip utan att ha fått några instruktioner. Som lärare rekommenderar jag att man skapar en AnswerGarden med administrationslösen- dvs att man anger sin mejl. Då kan man ta bort oönskade inlägg. Jag rekommenderar att använda classroom som inställning. Det finns också en version där man modererar inläggen och en brainstormvariant. 
Även todaysmeet.com gick strålande. Även här konstaterade eleverna att det vore smidigt att använda i klassrummet på klassråd, eller om man vill ställa frågor under en redovisning tex. Det finns en variant för lärare, men den kostar pengar. Vi använder den vanliga gratisversionen. Det fungerar jättebra. 
På den här sidan fylls kommentarerna på i kronologisk ordning. Det gör det till ett smidigt verktyg för utvärdering och frågor. Det är också användbartvid klassråd, eller andra situationer där man vill att alla ska komma till tals.. Ett bra sätt att nå även de tystare eleverna i klassen!
Även www.socrative.com fungerade bra. Eleverna loggar in med lärarens bokstavskombination som syns nedan (läraren måste vara reggad till skillnad mot på de andra tjänsterna). När eleven loggat in aktiveras sidan automatiskt på skärmen hos eleven när du startar en quiz eller exit ticket (funktionen exit ticket finns inbyggd i Socrative). 
Mer fakta om Socrative kommer inom kort i ett eget inlägg! 

Kommentera