Färdig kahoot till semmeldagen!

Du kan också klicka på bilden för att komma till min kahoot om semlor.
Kahoot är ett jätteroligt verktyg för elevrespons. Sidan är lätt och logisk att använda, och eleverna tycker att tävlingsmomentet är jätteroligt. Används med fördel för att kolla glosor, välja rätt böjning av ett ord i en mening, stämma av faktakunskaper eller göra omröstningar i klassen.
Jag har gjort en kahoot om semmeldagen, där eleverna får svara på fakta om semlor. Den finns på den här adressen!
Såhär gör du: Klicka på länken ovan och gå till webbsidan med quizet. Visa den sidan på storbildsskärm eller med hjälp av projektor. Låt eleverna gå till www.kahoot.it, och skriva in den game pin som anges på sidan på din dator. När de ansluter får de ange ett ”användarnamn”, och du ser på skärmen hur deltagarna loggar in. När de är klara klickar du på ”play”, och spelet startar.
Varje fråga har en klocka, som räknar ned, och visar hur lång svarstid som är kvar innan gong-gongen ringer. Det spelas spänningsmusik under tiden eleverna tänker. 
När de kommit på det rätta svaret klickar de på rätt symbol på sin iPad, dator eller telefon. Efter varje fråga visas vilken elev som svarat rätt fortast, innan du klickar på nästa fråga.
Webbsidan, på www.getkahoot.com, där du skapar själva frågesporten, är enkel och översiktlig. Det krävs att du skapar ett konto för att använda den, men det går fort och är gratis. Du kan sedan dela kahoots med kollegor och elever. Du kan lägga in bilder och länkar till youtubeklipp till varje fråga. Du kan också välja att visa ett youtubeklipp medan eleverna loggar in i testverktyget, vilket gör att eleverna är sysselsatta och förväntansfulla när testet väl börjar. Ingen hinner tappa fokus (även om det brukar gå väldigt fort för dem att logga in är detta ofta en uppskattad funktion, särskilt om man lägger ett roligt klipp som skapar en trevlig stämning.). 
Du markerar vilket av svaren som är rätt genom att klicka på knappen ”incorrect” som då byts till ”correct”. För att lägga till nästa fråga klickar du helt enkelt på ”add question”. Du behöver inte spara mellan frågorna, de sparas automatiskt. 
Såhär ser det ut för eleverna. De läser frågan på tavlan, och klickar på den symbol som stämmer med svaret de valt. 

Kommentera