Gratis dansspel med Just Dance Now

Just Dance Now är storsuccén från Ubisoft som fått mina egna barn att dansa hela kvällarna hemma på senaste tiden (Tack till mellansonens idrottslärare som introducerade det!). Spelet bygger på det sedan länge befintliga tv-spelet Just Dance, där man dansar till en ”tecknad” förebild med en handkontroll i handen. I den här versionen är allt som krävs en dator och en mobil.
Börja med att ladda ner gratisappen som hör till spelet och finns för både android och iPhone.( Sök på ”Just Dance Now” i AppStore eller Google Play.) Gå sedan till www.justdancenow.com på din dator. Till höger på sidan ser du nu ett hus och ett nummer. Det är ditt rumsnummer. Slå in numret i appen och välj antingen i appen eller direkt på datorn bland gratislåtarna, som är olika varje dag. När du väl börjat spela följer du figurens rörelser på skärmen, och håller din mobil i den på figuren markerade handen. Det går att dansa en i taget- eller en hel massa olika människor samtidigt. (Du kan till och med tävla mot en kompis som är någon annanstans. Då ser ni till att gå in i samma rumsnummer, fast ni tittar på olika datorer. Skriv in rumsnumret som kompisen har i appen, så att ni hamnar rätt. En person måste alltså dela med sig av sitt rumsnummer).
Vill man inte samla poäng och statistik kan man skriva in Webb istället för ett rumsnummer.

Här kan du se trailern för Just Dance Now:

(Dansklippen startar med reklam: Stör man sig på det finns möjlighet att köpa VIP-pass för 9 kr/dag. Då får samtliga som dansar i samma rum reklamfritt under den dagen. Det medför också en del annat ”lull-lull” i form av att välja från fler låtar, skapa andra avatarer osv. Appen fungerar dock strålande utan detta.)

Nederst till höger på skärmen visar en enkel tecknad figur vilken rörelse som kommer härnäst:

Ett jätteroligt spel, som engagerar. Fungerar i alla åldrar, och såväl som en stunds förströelse för en trött klass, på idrottslektionen eller på fritids/fritidsklubb. Saknar eleverna mobiler går det ju alltid att bjuda på att som vuxen bjuda på att vara den som samlar poäng och gör bort sig, medan de härmar…
Saknas mobiler helt går det såklart också att använda Just Dance Nows videos på Youtube att dansa till! Eftersom alla danser bygger på att de ska gå att göra i ett genomsnittligt vardagsrum passar de perfekt för en grupp barn i ett klassrum.

Kommentera