Pinterest- spara tips, idéer och länkar på nätet

En smidig sida för att både hitta och organisera undervisningsidéer är Pinterest. Sidan fungerar som en digital anslagstavla, där man sparar sina länkar som bilder. Resultatet blir översiktligt och praktiskt, eftersom man också kan spara dem under olika kategorier, och på en gång känner igen sina länkar tack vare bilden.
En smidig funktion är att man också kan prenumerera på andras ”boards”, och därigenom få tillgång till andras sparade idéer och länkar till olika kategorier. Man kan också ladda ner en liten symbol som lägger sig i menylisten i webbläsaren. Genom den kan man ”pinna” saker man läser på andra sidor, och sedan ha dem sparade på sitt Pinterestkonto.
Om man vill ha en board där man sparar idéer som man inte vill att någon annan ska kunna följa har man tillgång till tre dolda boards. Pinterest finns också som app för iPad och iPhone. Sparar du något från din enhet finns det genast på din board även på datorn.

Jag har skapat en anslagstavla för IKT på Johannes skola. Där länkas sådant som jag vill spara eller tipsa om. Det finns en mängd olika förvalda kategorier, utöver de man kan ange själv. Det finns till exempel en oerhört stor mängd tips på olika typer av pyssel och skapande aktiviteter man kan göra med eleverna i klassrummet, länkar till freebees att ladda ner och skriva ut, app-tips mm.

När man skapar ett medlemsskap kan man antingen registrera sig genom Facebook eller Twitter. Om man inte har konton där eller, som jag, inte vill använda dem för att logga in går det lätt att registrera sig via e-post också. 

För den som dessutom  har något annat intresse: mode, handarbete, pyssel, fordon, sport, träning etc, så finns det också mängder av inspiration att hitta! Det mesta är på engelska än så länge, men Pinterest växer i Sverige, och eftersom man kan dra nytta av möjligheten att dela finns alla möjligheter att hjälpa varandra att hitta och spara bra idéer för att spara planeringstid!


Det största problemet med Pinterest är i princip att det finns så otroligt mycket att läsa och spara att det är lätt att fastna där istället för att genomföra idéerna…

Kommentera