Quiz och prov på nätet

Det finns tillfällen då det är smidigt att göra quiz och frågeformulär på nätet. Det finns en mängd varianter på hur man kan göra det, både beroende på situationen, vad det är för klass, vad man har för tillgång till datorer eller iPads eller hur gamla eleverna är.

Testmoz är en smidig sida som man kan göra frågeformulär på. Här kan du till exempel göra självrättande test, där eleverna kan få olika instuderingsfrågor. Den fungerar även på iPad. Här kan man testa ett formulär jag gjort i Testmoz, med frågor om Johannes skola. Lösenordet är sommarlov.
Som administratör för ett quiz kan du sedan logga in för att se resultaten. Här har jag fejkat ett elevsvar:

Du kan också välja om du vill att eleverna ska se rätt svar när de svarat på alla frågor, eller om du vill att svaren ska vara dolda, och bara ge dem svar på hur många rätt de hade. Du kan också använda Testmoz för att göra utvärderingar av arbetsområden, läsåret, eller liknande aktiviteter.

En annan användbar sida för frågor och test av kunskaper är sidan Vetgirig.nu. På Vetgirig finns mängder av frågor inom de mest varierade ämnen. I snabbtesten kan du testa dina kunskaper utan att tävla eller logga in.

En mer avancerad form av självrättande test är att använda script i googleformulär. Här finns en jättebra instruktion för hur man gör det.
Fler verktyg:
http://www.triviala.com/user/quizzes/create (endast quiz på engelska)
http://digitalaverktyg.drupalgardens.com/content/instruktioner-1
http://www.digitalaprov.se/

Kommentera