Snart är det alla hjärtans dag! Digital kylskåpspoesi!

Snart är det dags för alla hjärtans dag igen. I år har jag roat mig med att göra kylskåpspoesi i Google Presentationer. Det var inte så svårt när man väl klurat ut hur man gör…
Om du vill låna den av mig kan du ladda ner den här. Du behöver ha ett eget konto på Google för att använda den. Det finns mallsidor för att skapa egna ord, så du kan modifiera den som du vill. Passar bäst för yngre elever, men går med lite kreativitet självklart att använda för andra ämnen också. Sortera begrepp, sortera ord, välja rätt verbform… Du kan till exempel byta ut orden mot delar av en text för att eleverna ska konstruera korrekta meningar, eller skriva olika ord och be eleverna att sortera dem utifrån ordklass. Bara fantasin sätter gränser!

Hur gjorde jag den?

Jag började med att skapa ”magneterna” i Google Teckningar. Sedan kopierade jag dem som ett helt sjok och klistrade in i Google Presentationer. Lite pilligt om man vill lägga till droppskugga osv, för att de ska se ut som riktiga magneter, men inte komplicerat.

Det går att skriva in nya ord och kopiera en magnet och flytta till sidan där man skapar kylskåpspoesin, så den går att använda även vid andra tillfällen än Alla hjärtans dag.

När jag använt den på iPad vill orden gärna landa upp och ned. Upptäckte att det beror på oskicklighet hos mig, inte på att det är något fel på själva presentationen. Man får öva lite på sin fingerfärdighet, helt enkelt!

 

/Sanna <3

Kommentera