Game based learning: Gör egna lärspel!

GBL, game based learning, är något som kan sätta fart på motivationen hos många barn.  Egentligen är det ju inget nytt- lärare har alltid hittat på lekar och spel för att eleverna ska öva på olika moment eller för att göra lärandet roligt.
Ett företag som ger lärare möjlighet att göra egna spel är Zondle. Jag måste erkänna att mitt första intryck var att det var jättekrångligt. Jag letade förgäves efter en manual på deras hemsida. Jag googlade till och med, men fick bara upp hur lätt det skulle vara. Till slut upptäckte jag att det helt enkelt var så lätt att jag missat det…. Det krävs att man skaffar ett användarkonto, vilket är gratis. Det går också att sätta upp elevkonton och lagtävlingar för klassrumsbruk via Zondle TeamPlay. Man kan också tävla mot andra lag i världen över Skype!

Det här är mitt första försök att göra ett lärspel. Det är ett multiplikationsspel för tabellerna 2-5. Eleven ska få fisken att äta upp den mask eller fluga som har rätt svar. Klicka på ”Start” nedan och testa!

zondle – games to support learning

Kommentera