Korsordsgeneratorer- online och pdf

Det finns tillfällen då man vill använda ett korsord, till exempel för att förhöra glosor eller öva in begrepp. Uppenbarligen händer det ganska ofta, då mitt tidigare inlägg, från 2013, om korsord är mitt mest besökta någonsin.Det har dock hänt en hel del på internet på tre år. Jag har testat några av de tjänster som finns på nätet nu, och hittat en personlig favorit. De här har jag jämfört:

http://tools.atozteacherstuff.com/free-printable-crossword-puzzle-maker/


http://tools.atozteacherstuff.com/free-printable-crossword-puzzle-maker/ är en sida där du kan göra ett korsord som du sedan kan skriva ut. Sidan är väldigt enkel, men det är lätt att missa att man behöver trycka på ”generate” för att det till slut ska bli ett korsord… Funkar dock okej i övrigt.

http://www.discoveryeducation.com/free-puzzlemaker/?CFID=3208214&CFTOKEN=18370909

http://www.discoveryeducation.com/free-puzzlemaker/?CFID=3208214&CFTOKEN=18370909 är en sida där du kan göra en rad olika korsord och pysselpapper. Sidan är lätt att förstå sig på och har många inställningsmöjligheter. Jag gillar att det går att göra många olika typer av korsord och uppgifter.

Favoriten

https://crosswordlabs.com/view/vocab-week-one-3rd-grade

https://crosswordlabs.com är den smidigaste sidan jag testat, och en klar favorit, med möjlighet att även fylla i korsordet online. (Funkar när jag testat även på iPad9 Korsorden går att spara och det går att skriva ut dem både som pdf och worddokument.

Den gamla sidan då?

http://www.armoredpenguin.com/crossword/  som var med 2013, är fortf helt okej, och går att göra pdf:er med. Den känns kanske något förlegad, men går utmärkt att skapa korsord med, även om gränssnittet är lite rörigt.

Kommentera